Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής μοναχής Συγκλητικής στον Υψηλάντη

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, προ της Κυριακής της Απόκρεω, κατά το οποίο η Εκκλησία τελεί μνημόσυνο όλων των κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Υψηλάντη τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής της Ιεράς Μονής Συγκλητικής (κατά κόσμον Ευθυμίας Παπούκα). Τη Θ.Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής, καθώς και πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ψυχοσάββατο και στο κεφάλαιο της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού και της ανάστασης όλων των ανθρώπων και τόνισε ότι πρέπει να πιστεύουμε και να προσμένουμε την ανάσταση. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τη νέα αδελφή της Μονής μοναχή Συγκλητική, η οποία προέρχεται από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων (Μαζαράκι) και τόνισε ότι στη Μονή θα υπάρχει λειτουργική ζωή και επισκεψιμότητα.

Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν  μοναχές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου -Θεσπιέων και πολλοί πιστοί που γνώριζαν και συνδέονταν με τη μακαριστή μοναχή.

imtl.gr

Σχετικά